Våre artister

GULDAL REC

Samisk plateselskap og bokforlag

 

Våre produkter,

klikk for å bestille »

 

 

Våre artister

 

Guldal Rec tilbyr tjenester innen samisk musikk og joik med følgende artister:

 

 

Ann-Mari Andersen

 

Ann-Mari Andersen er samisk sanger og musiker fra Kautokeino og kjent for sin grensesprengende musikalske sjangerverden der hun beveger seg mellom alt fra salmesang til techno-pop. Mest kjent er hun for sangen «Ándagassii», som nådde finalen i Norsk Melodi Grand Prix i 2008 som den første samiske sangen på 28 år etter «Sámi ædnan» i 1980.

 

 

Ann-Mari Andersen har vært gjennom mange musikkstiler og –sjangre i løpet av karrieren sin så langt. I ungdomsårene var hun engasjert i alt fra barnekor og ungdomskor til gospelkor og rockeband, men etter hvert er hun blitt en av de aller mest fremgangsrike samiske artistene. Ann-Mari Andersen spiller en blanding av moderne pop kombinert med ethno og world music og hun synger både på samisk og engelsk, som er en ganske unik kombinasjon.

 

I 1993 deltok Ann-Mari Andersen i Sámi Grand Prix med sangen «Ráhkisvuohta seamma lea», og vant. I år 2000 var Ann-Mari Andersen engasjert en periode ved vårt samiske nasjonalteater, Beaivváš Sámi Našunálteáhter, hvor det ble satt opp en musikalsk kabaret med den kjente regissøren Nils Gaup som veiviser. Med kabareten fulgte det opptredener og turnè både i Norge og Finland.

 

Ann-Mari Andersen ble for alvor kjent i 2008 da hun deltok i Norsk Melodi Grand Prix med sangen «Ándagassii», som betyr tilgivelse. Hun vant delfinalen i Stavanger, og inntok dermed finalen på Oslo Spektrum som den første samiske artisten på 28 år. Sangen "Ándagassii" er også utgitt på MGP 2008 samleplate av Universial Music. «Ándagassii» ble i 2008 kåret til tidenes beste samiske låt og var c-listet på NRK P1 i mange uker i 2009.

 

Ann-Mari har gjort mange konserter opp igjennom årene, både i inn- og utland, alene med gitar og sammen med band. Hun har holdt på med en rekke kirkekonserter både i sør og nord. Ann-Mari Andersen mottok også kulturprisen 2013 I Kautokeino kommune for sitt arbeid med samisk musikk, kultur og inkludering av barn og unge.

 

Les mer om Ann-Mari Andersen på annmariandersen.com.

 

Sjekk ut Ann-Mari Andersen på Spotify.

 

 

 

Berit Margrethe Oskal

 

Berit Margrethe Oskal er samisk artist og joiker fra Kautokeino. Hun har vokst opp med tradisjonell joik, og ble tidlig inspirert. Det fins faktisk opptak helt tilbake fra 1979 der hun synger og joiker, knapt 2 år gammel! Berit Margrethe har utgitt 3 album. Hun har opptrådt med egen musikk siden 2001, og i 2007 kom debutalbumet "Mátki" (Journey) ut, den første i trilogien som har fått navnet "Mátke-trilogiija". "Mátki" består av nye og gamle joiker i moderne innpakning. Albumet inneholder også sanger. Til låta "Mátkelávlla" er det lagd en animert musikkvideo som bl.a. er blitt vist på National Geographic All Roads Festival i USA

(Foto: Johan Mathis Gaup)

 

Berit Margrethe Oskals andre album i reisetrilogien heter "Fargga" og ble utgitt i 2010. "Fargga" betyr "snart". Består av moderne joiker og sanger pakket inn i spennende arrangementer. På dette albumet fins bl.a. låta "Eamifámut" (Ancient Forces) som har fått mye oppmerksomhet på internett, spesielt fra utlandet. Musikkvideoen har mange treff på YouTube.

 

Album tre "Jaska" (Calm) kom ut i 2015, og består av totalt 10 spor, blant annet to tradisjonelle joiker fra første del av 1900-tallet. Tittelsporet "Jaska" er blant Berit Margrethes roligste låter.

 

Sjekk ut Berit Margrethe Oskal på Spotify.

 

 

Guldalrec, Kongleveien 19, 9510 Alta

tlf. +47 97773776, epost guldalrec@gmail.com

 

Guldalrec© 2016

 

Contact webmaster